VIDEOBANDEN OVERZETTEN NAAR DVD OF USB

Vhs overzetten naar dvd

Digitaliseren van 8mm smalfilm, single8, super8, VHS videobanden, SVHS, VHS-c,
Video8, Hi8, Digital8, Betamax, MiniDV, HDV, DVCAM, MiniDVD.

Maak vandaag nog een afspraak!

Bereikbaar per mail, telefoon of Whatsapp. Of klik hier.

MINIDV DIGITALISEREN IN HET KORT:

 • Voorkom kwaliteitsverlies, laat MiniDV digitaliseren vanaf slechts €7,70 per bandje.
   
 • Levering op DVD, usb-stick of harde schijf. Makkelijk via USB af te spelen op SMART-TV
   
 • U kunt de tapes langs brengen in Rotterdam of opsturen d.m.v. een verzendlabel.
   
 • Betrouwbare service: uw videobanden komen niet in handen van derden.
   
 • Al meer dan 450 positieve beoordelingen! (klik)
   

 • Zie hier alle tarieven voor MiniDV digitalieren.

 

HOE MINIDV OVERZETTEN NAAR DVD

De MiniDV tapes kunnen overgezet worden naar dvd. Dit worden zogenoemde VOB video-bestanden. Zowel dvd spelers, computers en laptops kunnen deze dvd's af-spelenHet is mogelijk om meerdere MiniDV bandjes op één dvd over te zetten. Ivm de kwaliteit kan er maximaal twee uur video op een dvd.

 

Kwalitatief is één bandje per dvd het beste. De bandjes worden genummerd (of je kunt zelf nummeren), en de nummers neem ik over op de dvd's.

 

HOE MINIDV OVERZETTEN  NAAR USB

Wilt u camera tapes overzetten naar de computer, door-sturen naar familie of de video's bewerken? Dan kunt u de video bandjes over laten zetten op een usb-stick of harde schijf. Usb-sticks en harde schijven zijn bij mij verkrijgbaar. Ik lever hoge kwaliteit MP4 bestanden en deze kunnen op elke computer, laptop of SMART-TV afgespeeld worden.

 

Elk bandje wordt een apart bestand. Als de bandjes genummerd zijn wordt de nummering aangehouden.

WAT OVERZETTEN NAAR DVD OF USB?

Bij VideoJeroen kunt u ook terecht voor alle consumenten video camera bandjes digitaliseren. Denk hierbij aan VHS, S-VHS, VHS-c, MiniDV, HDV, Video8, Hi8, Digital8.

 

WAT IS MINIDV?

MiniDV tapes zijn de laatste (en ook de kleinste) generatie camerabandjes en waren rond het jaar 2000 de standaard voor videocamera's. De meeste tapes duren 60 minuten maar er bestaan ook 80 minuten tapes. Indien Long Play opgenomen duren de bandjes ongeveer 50% langer. Dit is zeker niet bevoordelijk voor de kwaliteit en versneld de afname hiervan. Laat de bandjes dan zeker z.s.m. digitaliseren. De bekendste merken MiniDV tapes zijn van Sony, Panasonic en TDK.

 

Indien de MiniDV bandjes netjes bewaard zijn (stoffvrij en op kamertemperatuur) kunnen ze nu na wel 20 jaar nog probleemloos worden afgespeeld. Mijn advies is om de bandjes niet meer in oude video apparatuur te spoelen of af te spelen. De koppen van de camera kunnen vuil zijn en hierdoor kan vuil in de bandjes terecht komen. Laat de MiniDV bandjes door mij digitaliseren en alles is makkelijk en veilig te bewaren!

 

VIDEO ZELF BEWERKEN

Wilt u de video's bewerken? Computertotaal geeft in het artikel 'Dit zijn de beste alternatieven voor Movie Maker' uitleg over het gratis montageprogramma OpenShot Video Editor (download hier).

MINIDV AFSPELEN OP SMART-TV

Op een Smart-TV kunnen de MP4 bestanden direct vanaf de usb-stick afgespeeld worden. Controleer of uw tv over een Smart functie beschikt en of het een usb aansluiting heeft. Bijna alle moderne tv's hebben dit.
 

Videomontage

Video bewerkingssoftware herkent de MP4-bestanden waardoor u gelijk kunt beginnen met video monteren. Na het monteren kunt u de bewerkte video's eenvoudig weer opslaan op usb of zelf overzetten naar dvd.

 

NTSC NORMVERTALING

Heeft u NTSC (Amerikaans format) banden? Deze videobanden zien er precies het zelfde uit als Europese maar zijn opgenomen met Amerikaanse apparatuur. De NTSC video's kunnen worden omgezet naar PAL.

 

CONTACT

Heeft u vragen of specifieke wensen? Neem contact op via de contact pagina.

 

 

CONTACT PAGINA

Bekijk hier de 450+ positieve Google beoordelingen over VideoJeroen (klik)

Video8 digitaliseren

Uw videobanden komen niet in handen van derden. Ik geef uw banden de persoonlijke aandacht die ze verdienen."n